Διαδρομή – 32km

Η διαδρομή του αγώνα ακολουθεί κατά κύριο λόγο ορεινά μονοπάτια και ορεινούς χωματόδρομους. Από τα 32.000 μέτρα μόνο τα 500 είναι άσφαλτος. Τα μονοπάτια είναι καλογραμμένα και σηματοδοτημένα. Επιπλέον σηματοδότηση γίνεται τις παραμονές του αγώνα, ώστε η διαδρομή να είναι όσο το δυνατόν σαφέστερη. Η θετική υψομετρική διαφορά που θα καλύψουν οι αθλητές φτάνει τα 1600 μέτρα. Το χαμηλότερο σημείο του αγώνα βρίσκεται στα 200 μέτρα υψόμετρο και το ψηλότερο στα 1.100 μέτρα. Συνοπτικά, ο αγώνας ακολουθεί τη διαδρομή: Τουριστικό περίπτερο Νυμφαίας – Εκκλησάκι Αγίου Γεωργίου (Παρχάρια) – Πυραμίδα 24 (Ελληνοβουλγαρικό σύνορο)  – Πυραμίδα 22 (Ελληνοβουλγαρικό σύνορο) – Στρατιωτικό Φυλάκιο Δραγάτη – Υψομετρικό 784 μ. «Λιθάρι» – Ποτίστρα πηγή 3ο ΣΤΕΚ – Κανόνι – Υψομετρικό 564 μ.  – Τουριστικό περίπτερο Νυμφαίας. Η διαδρομή ακολουθεί δύσβατα μονοπάτια υψηλής τεχνικής δυσκολίας. Παρά το γεγονός ότι ο αγώνας δεν έχει κριτήρια συμμετοχής, ο αθλητής που θα συμμετάσχει οφείλει να γνωρίζει τις απαιτήσεις που έχει το τρέξιμο σε ορεινό περιβάλλον και να έχει την απαιτούμενη τεχνική κατάρτιση και φυσική κατάσταση που έχει ένας έμπειρος ορεινός δρομέας.

ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Η σήμανση της διαδρομής είναι πυκνή και για τη σηματοδότηση της χρησιμοποιούνται υλικά που έχουν χαρακτηριστικά έντονα χρώματα ή και μικρές πινακίδες που αναγράφουν το όνομα ή το λογότυπο του αγώνα και της διοργάνωσης. Επίσης, στην συνέχιση της σωστής κατεύθυνσης των αθλητών, βοηθά και η κανονική σηματοδότηση του μονοπατιού (γαλάζια / πορτοκαλί μπογιά), η οποία έχει γίνει για να βοηθούνται οι πεζοπόροι που κυκλοφορούν στα μονοπάτια του βουνού. Απώλεια της σωστής διαδρομής δεν επισύρει ποινή, γιατί δεν μπορεί να αποβεί σε καμιά περίπτωση σε όφελος των αθλητών που τυχόν θα χαθούν. Είναι όμως επικίνδυνο για τον ίδιο τον αθλητή, καθώς είναι πιθανό να βρεθεί σε απόκρημνα σημεία του βουνού, χωρίς να μπορούν να τον εντοπίσουν τα συνεργεία έρευνας & διάσωσης.

* Μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο της διαδρομής σε μορφή .gpx, .kml, geojson απλά πατώντας πάνω δεξιά στο χάρτη, στο πεδίο που αναφέρει “Details”

Details
Διαδρομή 32 KM
?
Export
More Details