ΔΙΑΔΡΟΜΗ – ΚΑΝΟΝΙ ΟΡΕΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΝΥΜΦΑΙΑΣ

Η διαδρομή του αγώνα ακολουθείται κατά κύριο λόγο από μονοπάτια.

Η διαδρομή είναι καλογραμμένη και σηματοδοτημένη. Επιπλέον σηματοδότηση γίνεται τις παραμονές του αγώνα, ώστε η διαδρομή να είναι όσο το δυνατόν σαφέστερη. Η θετική υψομετρική διαφορά που θα καλύψουν οι αθλητές φτάνει τα 450 μέτρα. Το χαμηλότερο σημείο του αγώνα βρίσκεται στα 140 μέτρα και το ψηλότερο στα 560. Συνοπτικά, ο αγώνας ακολουθεί καθοδική πορεία για 1500 μέτρα και στην συνέχεια συνεχίζει ανηφορικά έως τα 6500 μέτρα, όπου είναι το μακρύτερο σημείο και ξεκινάει η επιστροφή, συνεχίζοντας ανηφορικά για 1800 μέτρα φτάνοντας στην κορυφή  Σέλλωμα, το υψηλότερο σημείο όπου μπορείτε να απολαύσετε την καταπληκτική θέα. Ακολουθεί η κατάβαση μέχρι τον τερματισμό για περίπου τρία χιλιόμετρα.

 Παρά το γεγονός ότι ο αγώνας δεν έχει κριτήρια συμμετοχής, ο αθλητής που θα συμμετάσχει οφείλει να γνωρίζει τις απαιτήσεις που έχει το τρέξιμο σε ορεινό περιβάλλον και να έχει την απαιτούμενη τεχνική κατάρτιση και φυσική κατάσταση που έχει ένας έμπειρος ορεινός δρομέας.

ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Η σήμανση της διαδρομής είναι πυκνή και για τη σηματοδότηση της χρησιμοποιούνται υλικά φιλικά προς το περιβάλλον και την ιστορικότητα της περιοχής ή και μικρές πινακίδες που αναγράφουν το όνομα ή το λογότυπο του αγώνα και της διοργάνωσης. Απώλεια της σωστής διαδρομής δεν επισύρει ποινή, γιατί δεν μπορεί να αποβεί σε καμιά περίπτωση σε όφελος των αθλητών που τυχόν θα χαθούν. Είναι όμως επικίνδυνο για τον ίδιο τον αθλητή, καθώς είναι πιθανό να βρεθεί σε απόκρημνα σημεία του βουνού, χωρίς να μπορούν να τον εντοπίσουν τα συνεργεία έρευνας & διάσωσης.

* Μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο της διαδρομής σε μορφή .gpx, .kml, geojson απλά πατώντας πάνω δεξιά στο χάρτη, στο πεδίο που αναφέρει “Details”

Details
ΚΑΝΟΝΙ ΟΡΕΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΝΥΜΦΑΙΑΣ
?
Export
More Details