Κάνε τον μεταβολισμό σου να «τρέχει» με 5 κινήσεις!

Κάνε τον μεταβολισμό σου να «τρέχει» με 5 κινήσεις!

Βασικός μεταβολισμός είναι η ελάχιστη ενέργεια που χρειάζεται ο οργανισμός για να εκτελέσει τις πιο απλές καθημερινές λειτουργίες σε καταστάσεις απόλυτης ηρεμίας.Επηρεάζεται από την ηλικία, το φύλο, το ύψος και το βάρος. Αν συνυπολογίσουμε και τη φυσική μας δραστηριότητα, προκύπτουν οι ενεργειακές μας ανάγκες. Οι ημερήσιες θερμίδες δηλαδή που χρειαζόμαστε για να συντηρηθούμε στο παρόν μας βάρος.

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν, πως όσον αφορά την απώλεια βάρους, όλα εξαρτώνται από το μεταβολισμό μας. Παρότι ο καθένας μας πορεύεται με έναν συγκεκριμένο μεταβολισμό, υπάρχουν τρόποι τόσο να τον επιταχύνουμε όσο και να τον επιβραδύνουμε.

Επιτάχυνε το μεταβολισμό σου με 5 απλές κινήσεις:

  • Μην παραλείπεις ποτέ το πρωινό γεύμα. Δώσε στον οργανισμό σου τα καύσιμα που χρειάζεται για να ξεκινήσει τη μέρα του και να κάνει τις πολυπόθητες «καύσεις».
  • Κατανάλωνε μικρά και συχνά γεύματα ανά 3 ώρες. Πρωινό- μεσημεριανό- βραδινό και 2 σνακ ενδιάμεσα αποτελούμενα από φρούτα και ξηρούς καρπούς.
  • Αύξησε τη φυσική σου δραστηριότητα. Ένταξε μία ήπιας μορφής αερόβια άσκηση,4-5 φορές την εβδομάδα.
  • Ενυδάτωνε σωστά τον οργανισμό σου, πίνοντας τουλάχιστον 1,5 λίτρο νερό την ημέρα.
  • Αποφύγετε τις εξαντλητικές δίαιτες. Η μειωμένη πρόσληψη θερμίδων μειώνει το μεταβολισμό.

Για οποιαδήποτε προσπάθεια απώλειας βάρους το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να συμβουλευτείτε ειδικό που θα σας σχεδιάσει ένα εξατομικευμένο διαιτολόγιο που θα σας βοηθήσει όχι μόνο να χάσετε βάρος αλλά και να το διατηρήσετε εφ’όρου ζωής.

 

Πηγή: https://nutritheories.gr

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *